Klikk for større bilde
Vinner av stilkonkurransen, Katrine Bragstad

Ungdom fra alle fylker blir invitert til å delta, og fylkesvinneren får et to ukers opphold i USA. Opplegget kommer inn under Odd Fellow Ordenens ungdomsarbeid, og benevnes Odd Fellow and Rebekkahs United Nations Pilgrim Age for youth (UNP). Rundt 550 ungdommer fra USA, Canada og Europa samles hvert år til et utdannelses – og opplevelsesprogram i USA.

I år var andreklassene ved Inderøy videregående skole invitert til å delta i konkurransen i distrikt nr. 17. Det ble gitt tre oppgaver, om FNs fredsbevarende arbeid, FNs humanitære arbeid og FNs arbeid for barn i nød. Katrine Bragstad gikk av med seieren, mens Marie Weiseth og Maria Renate Selnes delte andreplassen. Premieoverrekkelsen foregikk i høytidelige former i skolens aula med alle elevene til stede den 9. februar. DSS Inger Marie Fossum orienterte litt om Odd Fellow Ordenen og Rebekkalogen og bakgrunnen for konkurransen for en lydhør forsamling før hun overrakte premiene.

Katrine kan nå se fram til to ukers opphold i USA, en uke i FN og New York, samt en uke i Washington og Canada i tidsrommet 25. juni til 8. juli. At all samtale foregår på engelsk, og at hun skal holde et tre minutters foredrag om et FN relatert tema (Speech Contest) ser hun optimistisk på. Hun gleder seg til turen og regner med at hun får et minne for livet.

Klikk for større bilde
DSS Inger Marie Fossum, Maria Renate Selnes, Katrine Bragstad og Marie Weiseth