EN HIMMEL FULL AV STJERNER: Thea Lien Bjørnstad, Thale Fjellengen og Sarah Tomter med tente lys under markeringen for SOSbarnebyer på Sigrid Undsets plass lørdag.

Foto: Halvor Torgersrud

Representanter for Odd Fellow og SOSbarnebyer sørget for en hjertevarm og fin lysmarkering på Sigrid Undsets plass lørdag.


Av Halvor Torgersrud
halvor.torgersrud@gd.no
Mobil 958 35 910

LILLEHAMMER: For begge organisasjonene handler det generelt om å hjelpe sårbare barn i verden. Konkret handler det om å samle faddere til en ny barneby i Ngabu i Malawi.

Samarbeid
Barnebyprosjektet er et samarbeid mellom SOS-barnebyer og Odd Fellow-ordenen. Grunnsteinen ble lagt ned 11. oktober, og arbeidet er godt i gang.
     Mens et trettitall personer sto med levende lys i hendene, fortalte regionalleder Arve Fossum i Odd Fellow og Eva Fjellengen i SOSbarnebyer om prosjektet som nå tar form i Malawi.
     En barneby for 150 barn skal reises. Her skal også etableres et senter for utdanning av voksne syersker, og et familiesenter som skal betjene 2000 mennesker i landsbyen.

Over hele landet
Lysmarkeringer fant sted over hele landet på lørdag.
Arve Fossum sier at hovedmålet med markeringen er å sette fokus på barns behov for et trygt hjem, og synliggjøre det engasjementet og det arbeidet organisasjonen gjør for sårbare barn.
     – Det trengs 1300 nye faddere for å betjene den utbyggingen som nå skjer i regi av SOS -barnebyer i Malawi.
     – Vi er opptatt av å formidle at det er en stor gave å få mulighet til å bidra. Det gjelder oss som voksne og det gjelder barna våre.
     – Vi nærmer oss en julefeiring der det skal bugne av gaver i alle hjem. Det er viktig å huske at når alt kommer til alt er den største gaven å få anledning til å hjelpe de som trenger det. Det er det vi oppfordrer til, og det er derfor vi tenner lys i dag, sier Fossum.

Barn av regnbuen
Regionlederens åpningsord ble fulgt at allsang, hvor de tre barna Thale Fjellengen, Thea Lien Bjørnstad og Sarah Tomter bidro sterkt til å sette stemningen. Mens nysnøen lavet ned, sang de Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen», før ordfører Espen Granberg Johnsen ga sin anerkjennelse og hilsen til det arbeidet de to organisasjonene gjør. Odd Fellow-ordenens nasjonale løft bygger på organisasjonens budord om å hjelpe de trengende og oppdra de foreldreløse. Aksjonen startet i fjor og fortsetter ut 2013.
     – Vi er trygge på at vi skal komme i mål, sier regionalleder Arve Fossum.


TENTE LYS:
Egil Murland, Grete Schjølseth og Torunn Randsted. tenner lys.