Se flere bilder fra markedet

Da Prosjektansvarlig og kollegiet presenterte idéen i vinter, var det veldig god respons blant søstrene, dette var det mange som ville være med på. Vi fikk mange tilbakemeldinger og ideer til markedet, og resultatet ble et stort marked som fylte hele den store spisesalen vår med salg av alt mulig, brukt og nytt, antikviteter, bøker, hjemmelaget brød, syltetøy, knekkebrød og kransekaker, samt fine strikkevarer. Nede i salongen ble det solgt klær og tilbehør som vesker, skjerf og hatter, det var lotteri med veldig flotte gevinster og i kaféen bugnet det av deilig hjemmebakst som kaker, horn og rundstykker og kaffe.

Da vi åpnet dørene kl 1000, sto det allerede mange utenfor som ventet på å komme inn. Det ble en særdeles hyggelig lørdag med mye handel og folk koste seg i kafeen og med lotteri. Da klokken hadde passert 1400, roet det seg og det var tid for å pakke ned og rydde huset. Og vi var spente på resultatet! De 2 «økonomiansvarlige» Hans Magne og Ove, forlot oss for å telle penger i fred og ro, mens vi pakket og ryddet. Da de kom opp etter at «tellejobben» var gjort, kunne de opplyse at vi hadde fått inn kr 47 000,- netto. Da ble det jubel og det var en veldig god følelse å ha fått inn en så stor pengesum på en lørdag formiddag.

Det er mange som har bidratt, først og fremst alle søstrene som stilte opp, alle som var med å rigge til fredagen, som fikk samlet inn varer og gevinster, som bakte og stelte i stand til kaféen, som sto i bodene og solgte, som organiserte lotteriet, som var med og ryddet og kjørte bort «rester», og som fikk huset på plass i sin normale tilstand igjen etterpå. Det har vært en stor jobb over lengre tid, alle forberedelser, og ikke minst dagen før med tilrigging og selve markedsdagen, men hele tiden med smil og latter, og vi hadde det veldig trivelig i sammen. Dugnadsånden var sterk og det er et viktig ledd i logearbeidet å jobbe sammen for å nå gode resultater, både for innsamlingen og ikke minst for det gode vennskap og lagånden. Og når resultatet ble så bra, var det med en veldig god følelse vi oppsummerte etter dagens slutt. Takk til alle som har stått på og var så innstilt på å få dette til. Vi har hatt mye drahjelp også utenifra, fra alle de som leverte varer fra butikker, firmaer og enkeltpersoner, flere av mennene våre som hjalp oss med tunge løft, kjøring etc., og annonsering med oppslag ute, på nettet/Facebook og i lokalavisene.

Takk til alle for en flott dag.