Ragnhild Ek Zeiler

Det ble igjen invitert til vårkonsert med tema « Fra mørke til lys» i Søm Kirke søndag 10. april.  Kirkerommet strålte i vårværet – og kunstneren Kjell Nupens utsmykning og glassfriser gjør bygget til en katedral.  DSS Selle-Marie Horntvedt kunne ønske rundt 100 gjester velkommen til konserten.

Konserten er bygget opp rundt tema «Fra mørke til lys» og organist og kantor Reidar Skaaland setter tema når Toccata i d-moll av J.S. Bach strømmer ut fra orgelet.  Forsamlingen kjenner at dette blir en fantastisk reise i sitt eget indre landskap.

I neste nummer framfører fiolinisten Ragnhild Ek Zeiler og tenoren Bjøro Hildebrandt sammen med Skaaland folketonen «Å at jeg kunne min Jesus prise» et arrangement av Bjøro Hildebrandt.

Å ha med en operasanger, ga en helt ny dimensjon til konserten.  Hildebrandt har en fantastisk tenor røst som bærer godt i Søm Kirke.   Hele konserten bygger seg så opp med kjente og mindre kjente toner – fra Vivaldi til Rolf Løvland.   Og så fikk vi med oss 2 herlige små napolitanske sanger som enhver romantiker med tenorstemme må kunne, der kjærligheten beskrives på vakkert som bare italiensk språk kan formidle.


Nupens symbolikk er sterk

DSS Dag-Runar Pedersen ga en tankevekkende betraktning rundt temaet og pekte på Kjell Nupens formaning på alteret, der det er risset inn i granitten - «se det menneske».    Å se menneske er å gi lys til menneske og gjennom det skape håp.
Konserten ble avsluttet med mektig musikk fra Enio Morricones Gabriels Obo – som med libretto har fått navnet «Nella Fantasia» - vakkert framført av alle de tre musikerne.
Igjen er tilbakemeldingene utelukkende positive fra tilhørere.  Fantastisk musikk, godt musikkvalg og en vakker stemning.   At så få som under 100 møtte opp, kan skyldes fotballkamp og andre kulturtilbud.  Men for oss arrangører er dette en stor skuffelse.   Det er tungt å forsøke å skape positive aktiviteter når responsen uteblir. 

Men desto større er gleden over å se ganske mange av våre Ordenssøsken fra Aust-Agder som tok turen til Søm Kirke.  Det gleder stort.   Og gjør at arrangørene sier - Vi gir oss aldri.  Det blir konsert neste år også.


Zeiler, Skaaland og Hildebrandt mottar blomster av DSS Selle Marie
Horntvedt til stående applaus