Sammen med vår ledsager, Stor Sire Morten Buan, gjorde vi de siste forberedelsene til turen. Vi fikk også noe informasjon om hva Ordenen Odd Fellow er og hvilket arbeid de gjør.

Dagen der på var det tidlig opp for å rekke en enkel frokost før en shuttlebuss tok oss til terminalen. Etter noe om og men fikk vi sjekket inn, sendt bagasjen, samt kommet oss velberget gjennom sikkerhetskontrollen. Alt i god tid før ombordstigning. I Frankfurt ventet en passkontroll, fordi neste fly skulle ta oss ut av Schengen.

Alt gikk knirkefritt helt til vi begynte å gjøre klar til landing i Philadelphia. Grunnet tordenvær i området, fikk vi ikke lov til å lande. Etter å ha sirklet over området en periode, fikk vi beskjed om at vi skulle lande i Baltimore for å tanke. Siden andre fly gjorde det samme, endte vi med å måtte dra til Washington. Flyturen, som skulle vart i omtrent syv og en halv time, varte i nesten tolv. Det var en ganske trøtt og sliten gjeng som etter hvert fikk karet seg igjennom den siste passkontrollen og sjekket inn på hotellet.

10 juli begynte med en omvisning i Philadelphia. Vi fikk se den ikke ukjent Liberty Bell samt Independence Hall, hvor blant annet uavhengighetserklæringen ble undertegnet, og de historiske bygningene rundt. Vi fikk også en rundtur i huset hvor Betsy Ross, kvinnen som sydde det første amerikanske flagget, bodde.  Etter omvisningen kjørte vi buss til New York, hvor vi ble sjekket inn på et hotell på Manhattan. Etter middagen på hotellet tok vi en tur opp i Empire State Building, hvor vi fikk nyte utsikten over New York etter mørkets frembrudd.