Stemningen var stor i Festningsgaten 2 i Kristiansand lørdag formiddag.  Endelig kunne logene som hører til i Ordenshuset ønske velkommen til årets Julemesse.

Alle de 5 logene hadde planlagt og jobbet iherdig med å få i stand julemesse for 4de året på rad.

-  Det har vært strikkeklubber, snekkerlag, kakebaking og loppeinnsamling gjennom hele det siste halvåret, sier en av arrangørene Henry Vetaas.   Det er en utrolig innsats som ligger bak en slik dag, og jeg er utrolig ydmyk og stolt over hva vi har fått til.

Julemessen i Festningsgaten trekker mye folk fra både logene og andre av byens folk.  Det selges flotte hjemmestrikkede luer, votter, skjerf, barnetøy og gensere.  Det er nisser i alle fasonger og farger, det selges nedlagt sild, julebakst med både krumkaker, sirupsnipper og annet.   Det er salg av eplekaker med epler fra Bjørndalen gård.   Og det er bruktmarked med serviser, nips og glass, det er veggur,  det er klesrulle og pels.  Alt selges til Landssaken og finansiering av den nye redningsskøyten «Odd Fellow III».

-        Det er et utrolig engasjement rundt Landssaken her i Kristiansand, forteller dagens konferansier Frank Ellefsen.  Det er ikke få timer som er lagt ned i produksjon og tilrettelegging.  Og de som kommer for å handle har lommeboka åpen og handelen går strålende, sier Ellefsen.

-        Loddsalg og auksjon gjennom hele dagen skaper engasjement og entusiasme.  Noen kommer sikkert hjem og lurer på hva i all verden skulle jeg nå kjøpe dette for.   Men vissheten om at det går til redningsskøyta, gjør at samvittigheten likevel er god.

For 4de gang har det vært solgt lapskaus, kaffe og kaker, smørbrød,  julebakst, strikketøy og lodder over en lav sko.   Tidligere har overskuddet blitt gitt til lokale formål for barn og unge, men i år går hele overskuddet altså til Landssaken 2016 -2019 og en ny redningsskøyte.

Flotte ungdommer fra Redningsselskapet stilte opp med Elias-båten, så barna kunne komme om bord å få en instruksjon om hvor viktig redningsvest er når de er på sjøen.  Og inne var det fiskdam og godteri å finne.

I skrivende stund teller fortsatt kassereren opp pengen, men troen på et godt resultat er udiskutabelt.