Fra venstre: Stor Sire Morten Buan, John Færseth, Marit M Hasvang og Dag-Runar Pedersen

Hensikten er å ha en liten, tett gruppe som kan bistå med informasjon og forslag til tiltak som kan bistå Ukrainske flyktninger, enten i hjemlandet, i naboland eller i Norge.

Gruppen består av: Journalist, medieviter og forfatter John Færseth, bror i Odd Fellow Loge nr 139 Kong Haakon, Oslo, daglig leder Marit Mediaas Hasvang, Eks Storrepresentant i Rebekkaloge  nr 9 Caritas, Stor Sire Morten Buan og Stor Herold Dag-Runar Pedersen.

Som tidligere bekjentgjort, har Storlogens Humanitære Fond bevilget NOK 250.000 til nødhjelp for Ukraina kanalisert gjennom den Polske Storloge. Pr. i dag (15.03.2022) har det kommet inn ytterligere NOK 500.000 på konto til Ukrainahjelp fra loger, søstre og brødre.

Søstre og brødre, loger og leire som ønsker å støtte hjelpearbeidet i forbindelse med katastrofen i Ukraina bes overføre midler til Ordenes konto: 1203.43.05313 merket Ukraina eller Vipps til 552743.

Vi frykter for at behovet for nødhjelp vil øke framover. Videre ønsker vi å følge med på utviklingen av flyktningstrømmen til nabolandene. Og vi må alle se hva vi kan bidra med når flyktningene kommer til vårt eget nabolag.

Vi håper og tror at Odd Fellow Ordenens medlemmer viser medmenneskelighet og står fjellstøtt på våre verdier og budord.