Klikk for større bile
Br . fung. EksOM Per Pettersen og UM Odd-Henry Skaar sammen med resten av deltagerne nyter det fine været under en av rastene på veg til Stockholm.

Loge nr. 29 Drofnum gjorde gjenbesøk til sin vennskapsloge nr. 31 Arvid Mörne i Kyrkslätt, Helsingfors helgen 16.-18. september 2011.

Godt innenfor tidsrammen på to år, skulle vi igjen få møte våre brr. i vår venneloge. Ferden startet i Drammen en tidlig fredags morgen.

Med buss satte vi kursen østover til Sveriges hovedstad Stockholm hvor vi gikk om bord i Viking Line som i løpet av natten skulle ta oss med over til Helsingfors. Med på turen var ti brr. hvorav seks stk. var ledsaget av sine kjære hustruer. Blant dem fire str. Utseilingen gjennom den Svenske skjærgård var fantastisk og vell vært å bruke tid til ute på dekk. Vi fikk oppleve en fantastisk natur.

Lørdag morgen våknet vi til ett strålende vær og på kaien ventet en buss med guide som skulle utvide vår kunnskap om Helsingfors, de neste tre timen. Mange imponerende byggverk og attraksjoner ble vi formidlet. Men ”rosinen i pølsen ” var nok den Russisk ortodokse kirken med all sin prakt og utsmykning.

Som en del av vårt program besøkte vi Sandudds krigsgraver og la ned blomster ved minnesmerket over Norske soldater som kjempet i vinterkrigen 1939-1940 og ved Marschalk Mannerheims minnesmerke. Våre Finske brr. rørte ved våre hjerter da de la blomster med minneord over de som mistet sitt liv under terror anslaget i Oslo og på Utøya 22.juli 2011.

Klikk for større bildeUnder utseiling fra Stockholm fikk vi oppleve den Svenske skjærgård i praktfullt vær. Klikk for større bildeBr CMHA Dag Lærum og hans kone Jorun utenfor den Rusisk ortodokse kirken Klikk for større bildeEtt prangende kirkerom inne I den Russisk ortodokse kirke

Lørdags kveld var det Festloge med etterfølgende festmåltid i Logehuset ved Kyrkslätt. En tradisjonstro aften med taler, sang, god mat og -stemning. Vår OM Steinar Buun Syvertsen overleverte ”Strålen” som et bevis på at vi hadde gjort gjenvisitt og at våre brr. i Arvid Mörne innen to år igjen vil besøke våre Ordenslokaler i Drammen.

Værgudene var med oss også på søndag. Vi benyttet dagen med bl.a. å besøke Sveaborg festningsverk. Hjemreisen ble gjennomført med fly til Gardermoen og med buss hjem til Drammen.

Vi som deltakere satt igjen med mange flotte inntrykk etter en lang helg. Noen av brr. fikk også oppleve guttedrømmen, om å få møte Nissen.

Klikk for større bildeBr. Fung EksOM Per Pettersen og br. OM Steinar Buun Syvertsen, legger ned blomster ved minnesteinen for falne Nordmenn under vinterkrigen 1939-1940 Klikk for større bildeBrr. , str. og ledsagere fra Kyrkslätt og Drammen knyttet nye og forsterket gamle vennskapsband.
 
Klikk for større bildeBr UMVA Wegard Kalmo og br. Fører Rune W. Aaserud fikk oppleve guttedrømmen