Bilde fra Lysmarkeringen i Oslo. Foto: Mats Hvalsengen

Vi takker for flotte Lysmarkeringer som alle ble arrangert av Odd Fellow Ordenen, noen steder i samarbeid med Frivillige for SOS-barnebyer.

Tusenvis av lys lyste opp desembermørket da barn og voksne samlet seg til Lysmarkeringene på lørdag. Rundt omkring i landet skinte stearinlys, fakler og lykter som et symbol på alle barns behov for et trygt hjem. Midt i en travel førjulstid tok små og store en pause fra juleforberedelsene for å tenne lys og håp for sårbare barn. Det ble tent lys fra Lillesand i sør til Nordkapp i nord, og det tikker inn lokale nyhetsklipp fra hele landet som vitner om vellykkede markeringer.

Over hele landet var det sang eller opplesning av teksten til ”Håpet og Flammen”, en sang som ble spesialskrevet til Lysmarkeringene og Artistgallaen på TV 2 sammen kveld.

- SOS-barnebyer er stolte og rørte over å ha fått mer enn 14 000 nye SOS-faddere under lørdagens Artistgalla på TV 2, og vi har nå passert 100 000 faddere. Hver eneste fadder er viktig for at SOS-barnebyer skal kunne gi barn over hele verden et trygt hjem, sier Generalsekretær for SOS-barnebyer, Svein Grønnern. Han deltok selv som konferansier på Lysmarkeringen i Oslo, på Eidsvolls plass foran Stortinget. Grønnern er imponert over Lysmarkeringene som Odd Fellow Ordenen arrangerte over hele landet.

Tusen takk for at dere arrangerte Lysmarkeringer over hele landet og for at dere bidrar til fadderverving for SOS-barnebyer!

Med ønske om en fin julehøytid, 

Odd Fellow Ordenens leder i Norge, 
Stor Sire Morten Buan
Generalsekretær i SOS-barnebyer,
Svein Grønnern

Stor Sire Morten Buan holdt appellen i Oslo.
Foto: Mats Hvalsengen.
 

Ordfører Trude Drevland holdt appellen i Bergen.
Foto: Lars Atle Lauvås.

Lysmarkeringen skapte også stemning i Skien.
Foto: Hans Petter Nomme