Foran: Stor Sire Morten Buan, 40 års Veteran
DSS Unni Beate Bergsland, OM Erna Iren
Meum 
Bak: Stor Marsjall Torill Grundtvig Skougaard,
Dep. Stor Sire Tove Aalborg, Stor Sekr.
Svanhild Sandem, Stor Skattm. Svanhild
Ljosland og Eks. Stor Sekr. Liv Berit
Johansen

da 40 års Veteranjuvel ble tildelt Distrikts Stor Sire Unni Beate Bergsland.  For første gang hadde vi besøk av Stor Sire Morten Buan og hans Storembedsmenn. 

Det var en spesiell, vakker og stemininfull seremoni i Logesalen og den høytidelige tildelingen ble gjennomført av Stor Sire og følgende Storembedsmenn: OM Stolen: Stor Sire Morten Buan, Eks OM Stolen: Stor Sekr Svanhild Sandem, UM Stolen: Dep.Stor Sire Tove Aalborg,  Kappelan Stolen: Stor Skattmester Svanhild Ljosland. Som CM fungerte Stor Marsjall Toril Grundtvig Skougaard og IV var  Eks Stor Sekretær Liv Berit Johansen.

Det var nok en helt spesiell opplevelse for Unni Beate å motta denne 40 års Veteran Juvel, hun som selv har tildelt den til så mange andre søstre som DSS. Det var 36 gjester og totalt 96 søstre og brødre til stede under den høytidelige seremonien i logesalen.

DSS Unni Beate Bergsland ble innviet i Loge nr. 38 Astrid den 09.05.1974 og hun har hele tiden vært en svært aktiv og ivrig logesøster.  Hennes embeter og plikter har vært mange og forskjellige både i Loge, Leir og nå som DSS.

Etter den høytidelige seremonien ble Veteran, Stor Sire, Storembedsmenn, gjester og egne søstre ønsket velkommen i våre selskapslokaler hvor det ble det servert kalvestek med grønnsaker. Taler til Veteranen ble holdt av Stor Sire, OM, veteranen selv og hennes fadder Eks. Storrepresentant Inger Johanne Kopperud.  Eks DSS Vivi Aase takket deretter for nydelig mat. Etter middagen var det sang av Mari Anne Edvartsen - akkompagnert av René Dahl på piano.

Det ble deretter servert kaffe og marsipankake i salongen.  Det var en stemningsfull, minnerik og hyggelig kveld for oss alle, og ikke minst for vår nye 40 års Veteran. Hun fikk en minnerik og fin markering.