På Notodden har vi to logene ( loge nr. 48 Duen og loge nr. 16 Himingen) spleiset på en såkalt Rickshaw til det lokale sykehjemmet utenfor byen. Det er en slags sykkel med plass til 2 pasienter foran og en ansatt som tråkker ( ved hjelp av motor ved behov). Pris for sykkelen er ca. kr 45.000,- og hver loge her betalte halvparten hver.

Ved overrekkelsen i mai var OM i de to logene til sted og lokalavisen Telen skriver følgende:

«– Jeg følte meg så trygg. Dette var moro, sier Edel Sandodden, og tar av seg hjelmen. Hun og flere har alt testet utstyret.

Hver rickshaw har plass til to passasjerer, og så sitter en ansatt bak og tråkker, og kan få hjelp av en motor ved behov.

– To fluer i en smekk. De eldre kommer seg ut på tur, og de ansatte får trim, smiler virksomhetsleder Veslemøy Gjuv.

Inne på dagsenteret går praten lett, og de er glade for at våren har meldt sin ankomst.

– Våren er blomstrende og en skjønn tid, sier Edel Sandodden, og begynner å synge på «Kom mai du skjønne milde».

– Norge er et bra land å bo i, og med den fine naturen. Tenk hvor fint vi har det, og hvor godt det er å komme hit til Haugmotun. Det går an å si det ofte, sier Rolf Otto Thallaug.

Hva skal syklene hete?

Kirsten Langåsdalen Lund har hatt sangstund med brukerne på dagsenteret, og så går hunden hennes runden for å få kos.

Nå er det bare å vente på solskinn og varmere vær.

– Vi skal ha navnekonkurranse også. Rickshawene må ha et navn, sier Gjuv og Lund. Har du et forslag, så send det til dem.

Veldig godt formål

Overmestrene Lars Martin Lund og Ingunn Dyhre som hver representerer Loge Himingen og Rebekkalogen på Notodden har sponset en rickshaw og var tilstede under overrekkelsen.

– Dette er et kjempegodt formål, og vi i Odd Fellow vil også stille opp og ta sykkelturer med beboere og brukere, sier de to. Pengene kommer fra julemesse og interne lotterier i foreningen.

Vintertrim er det også. Det er fremdeles litt penger igjen, og de skal brukes til innkjøp av Motiview. Da sitter brukerne på innendørssykkel med en storskjerm foran seg, og gjennom lyd og bilder kan de dra på «sykkeltur» i kjente omgivelser eller andre steder.

PS: siden sist har vi fått høre at det nå er venteliste for å være med på sykkeltur