Mandag 11/7
 

Dagen startet med frokost på hotellet, før vi gikk ombord i bussene og kjørte ned til FN-bygningen. Etter å ha kommet oss gjennom en grundig sikkerhetskontroll var det på tide å ta fellesbilder av hver enkelt gruppe. Deretter hadde noen guidet omvisning, mens resten fikk noen timer fri. Disse ble blant annet brukt til å få stemplet passet, ta en titt i souvenirbutikken, og begynne på talene. Så gikk turen videre til 9/11 Memorial. Her fikk vi se minnesmerkingene, og dessuten besøke et litt trist, men interessant museum rundt 9/11-tragedien. Etter en snartur innom hotellet var det så tid for middag, som ble spist på Guy’s American Kitchen (tradisjonell amerikansk mat). Etter middagen spaserte vi videre til Broadway, hvor vi så The Phantom of the Opera. Deretter avsluttet vi dagen med å gå gjennom Times Square og tilbake til hotellet.

Ivar Espenes
 

Tirsdag 12/7
 

Tidlig på morgenen fant vi frem finstasen før vi dro tilbake til FN bygningen hvor vi fikk presentert to foredrag av representanter FN´s generalsamling. Vi fikk et foredrag som utdypet FN’s bærekraftsmål, som også var en inspirasjon for talene vi selv skulle holde. Det andre foredraget fokuserte mer på arbeidet og formålet til FN’s sikkerhetsråd. Det var interessant å få høre foredrag fra personer som jobbet innenfor FN, ettersom at vi hadde dagen før fått en del informasjon om bygningen og arbeidet til FN. Senere på dagen fikk vi tiden før middag til å enten arbeide med talen eller å utforske 7th Avenue og shoppingmullighetene der. Det ble vanskelig å prioritere dette, ettersom at det var eneste dag vi fikk til å utforske New York utenfor det stappfulle programmet vi hadde. Vi fikk middag i oppholdssalen på hotellet, som var greit tidsmessig i og med at talekonkurransene var neste post på programmet. I konkurransen var vi alle delt opp i mindre grupper og holdt talene innenfor de gruppene med reiselederene som dommere. Sent på kvelden da alle hadde holdt sin tale ble det endelig presentert 14 finalister som dagen etterpå skulle holde talen på nytt i en finalerunde.

Eva Johanne Rotevatn
 

Onsdag 13/7
 

På onsdagsmorgen splittet vi gruppen i to deler; noen dro til FN for guidet omvisning, mens de andre dro på sightseeing med buss. Fra bussen fikk vi se blant annet Central Park, Fifth Avenue, Trump Tower og Plaza Hotel. Etter en times kjøretur stoppet bussen ved Seaport Shopping, der vi fikk gå i gatene og handle. Senere samlet vi begge gruppene ved Battery Park for å ta ferge til Liberty Island og Ellis Island. Fra fergen hadde vi veldig god utsikt til store deler av New Jersey, og selvsagt over Manhattan Skyline. Første stopp var Liberty Island, der vi fikk servert god lunsj. Vi hadde en time til å vandre rundt før vi dro videre til Ellis Island. I museet her fikk vi muligheten til å høre på historier fra emigranter. Turen gikk mot slutten, og vi dro tilbake til New York og hotellet vårt. Her ventet middag og en veldig spennende finalerunde i talekonkurransen. Vi fikk høre alle de 14 beste talene, og det var veldig interessant å høre hvordan de andre ungdommene løste oppgaven. Det var Claire fra Oregon, USA som vant konkurransen. Vi avsluttet kvelden med å synge nasjonalsangene våre og ta farvel med de som skal til Canada.

Emilie Brekke
 

Torsdag 14/7

Alt i alt bestod dagen av busskjøring. Vi dro kl 6.00 fra New York, og spiste frokost på en restaurant langs veien i New Jersey. Neste stopp var i Delaware, før vi kjørte videre til Washington DC, hvor det var 36 varmegrader. Det ble spesielt varmt for de som var kledd for buss med air condition. Vi besøkte Washington Monument – en obelisk omringet av USAs flagg og Lincoln Memorial, hvor vi tok flere bilder av gruppa. Til middag dro vi til Maryland hvor vi spiste taco hos en losje, før vi sjekket inn på hotellet som lå i Virginia.

Maria Aasmundtveit
 

Fredag 15/7

Vi var spesielt heldige denne dagen, for vi fikk sove lenger. Bussen dro nemlig ikke før kl 9! Vi startet dagen med å besøke Arlington Cemetary, som er gravplassen til veteraner. På denne gravplassen ligger blant annet John F. Kennedy og kona hans begravet, samt den ukjente soldats grav. Så gikk turen videre til Det Hvite Hus, hvor vi hadde en rask stopp for å ta noen bilder.  Da vi kjørte forbi Washington Monument så vi at alle flaggene som står rundt var på halv stang etter terroren i Nice dagen før. Vi tok bilder utenfor Capitol Hill, USA`s Kongressbygning, og fikk også litt tid til å gå rundt i Smithsonian (flere museum). Deretter spiste vi middag på Chevy`s, en mexicansk restaurant, hvor det ble taco nok en gang. Etter middag kjørte vi tilbake til hotellet, hvor vi kunne gjøre hva vi ville: Bade, trene, shoppe etc...:-)

Maja Flengsrud
 

Lørdag 16/7

Tidlig på lørdagsmorgenen kom vi oss inn i bussen og satte kursen mot Gettysburg. Første stopp var General Pickets buffets, hvor vi spiste en meget vellykket lunsj og handlet litt i gavebutikken. Etterpå fikk vi se en rekreasjon av slaget ved Gettysburg i mini-versjon, om akkurat hvor og hvordan alt hendte. For så deretter dra på omvisning av selveste Adams County, som vi akkurat hadde lært en del om.

Slaget ved Gettysburg hendte mellom den 1. Juli og 3. Juli 1863, på Adams County i Pennsylvania. Dette var et av de blodigste slagene i den amerikanske borgerkrigen. De stridende partene var Unionen og konføderasjonen, altså nordstatene mot sørstatene.

Mia Jørgensen
 

Mandag 18/7

Mandag startet dagen tidlig. Vi skulle nemlig til Canada og Ottawa. Turen nordover gikk fint, dog med noe kø. Vel fremme i Ottawa ble vi sluppet løs og dro for å spise lunsj. Etter lunsjen dro vi til det Canadiske parlamentet for omvisninger. Kvelden ble tilbragt på hotellet eller inne i Ottawa hvor det var et lasershow som viste Canadas historie på ytterveggen til parlamentet.

Magnus Hammond -Moe

 

Tirsdag 19/7
 

Denne dagen måtte vi våkne tidlig, vi pakket inn bagasjen nok en gang og tok veien mot guvernørens bosted. Presis klokka 9 så vi på en detaljert og flott vaktskiftet. Under vaktskiftet ble det spilt sekkepipe, noe som var utrolig kult å høre på. Etter dette tok vi veien til parlamentet, for å se et vaktskiftet i mye større skala. Her var det flere 10 talls vakter, et militærkorps og et sekkepipe korps. Det var detaljert og utrolig imponerende. Etter denne lille ”seremonien” var det tilbake i bussen i en del timer. Når det nærmet seg middagstid stoppet vi i en park. Her var det brødre og søstre som hadde gjort klar en stor grillfest nærmest. Her brukte vi tid på leker og sosialisering før vi måtte tilbake på bussen hjem, og til hotellet.

Olav Buan