Nesten 300 publikummere i Søm kirke

«Fra mørke til lys» er tittelen på konserten som Distriktsrådet for Rebekka og Odd Fellow har arrangert, nå for tredje gang.   Denne gangen ble konserten markedsført som et tiltak for innsamling til Landssaken 2016 -2017.  Nytt av året var også at søstrene i Loge nr 56 Camilla Collett rigget til kafe i forkant av konserten. Og publikumstilstrømmingen var imponerende.  

Nærmere 300 publikummere strømmet inn i den vakre Søm kirke, der kunstneren Kjell Nupen selv har satt tema – Fra mørke mot lyset.   Med fantastisk glasskunst fra gulv til tak, speiler solen seg i alle regnbuens farger i kirkerommet.

Organist Reidar Skaaland satte tonen for konserten med åpningsnummeret Toccata i d-moll.  Et mektig musikkstykke som setter publikum i rett stemning.


Organist Reidar Skaaland satte tonen
for konserten med åpningsnummeret
Toccata i d-moll

DSS Selle Marie Horntvedt ønsket i sin velkomst at denne konserten skulle gi sjelens fred og ettertanke.   Det er musikken som står i forsetet og med den en vandring fra mørke til lys.

Rolf Løvland er kjent for mange som komponist, låtskriver og leder av Secret Garden. Fiolinisten Ragnhild Ek Zeiler framførte sammen med Skaaland tre små stykker av den mer seriøse delen av Løvlands komposisjoner.

Tenoren Bjøro Hildebrandt tok oss med til svenske klassikere, med bl.a. «Alt under himmelens fäste»og den velkjente «Tonerna» av C Sjøberg,

DSS Dag-Runar Pedersen ga en etisk betraktning om begrepene «Fra mørke til lys» der han vist til Nupens melding risset inn i alteret i kirken, se det mennesket.

Konsertens andre avdeling startet i en noe lettere tone, med Hildebrandts tolkning av «Der bjørarna susar» og et par italienske klassiske kjærlighetssanger.   Ragnhild Ek Zeiler tok oss med inn i Løvlands musikalske verden, før organist Skaaland spilte hovedinstrumentet, orgel, i sin egen komposisjon «Nytt liv».

Konserten ble avsluttet med to vakre, populære stykker – Intermezzo fra Cavalleria Rusticana og Nella Fantasia med  fiolin, tenor, piano og orgel – en mektig avslutning på en fantastisk musikalsk reise.

Publikum takket med stående applaus og aktørene fikk velfortjent blomster og ros for konserten.

Det økonomiske resultatet av konserten er ennå ikke klart, men det anslås at konsert og kafe bidrar med over 30.000 til Landssaken 2016-2017.

Vi mener vi har et grunnlag for å arrangere konsert også neste år.


Blomster til aktørene,
fra v. Ragnhild Ek Zeiler, Bjøro Hildebrandt og Reidar Skaaland