Tekst og foto:  drpedersen

Ensemblet totti

Ensembelet

Flygelet og brats

Piano og strykere


Reidar Skaaland på orgelet

Strykere

Vårkonsert med tema «Fra mørke til lys» har nå satt seg som en tradisjon i distrikt nr 14 Vest-Agder og Søm kirke var nesten full da organist Reidar Skaaland satte, tradisjonen tro, første tone i Johan Sebastian Bachs «Toccata i d-moll».

sr. DSS Torild Hundal ønsket publikummere og musikere velkommen til Søm kirke.  Hun markerte Odd Fellow Ordenen 200 års jubileum og formålet med konserten – jubileumsgave til Blå Kors Ung sitt arbeid i Vest-Agder.

Stemningen er satt, dette blir en emosjonell reise fra mørke til lys – der musikken setter stemningen og vi stemmer våre sinn inn i musikkens verden.

Når så våre fantastiske fiolinister og bratsjist stemmer i med «Konsert for 2 fioliner i d-moll» er det ingen vei tilbake.  Og når tenoren Bjøro Hildebrandt setter seg til flygelet for å synge den russiske sangen «Odnozvuchno gremit kolokolchik», var det mange øyekroker som måtte tørkes.  En nydelig fremførelse ( vi kjenner sangen  som «jag har hört om en stad»).

Andrea C Berglihn, Kåre Åge Stoveland og Pål Svendsberget var nye for konsertpublikummet i denne sammenhengen.  Dyktige musikere med fast sete i Kristiansand Symfoniorkester. Profesjonelle, humørfylt, engasjert og inspirerende.  Sammen med organist Reidar Skaaland og tenoren Bjøro Hildebrandt fikk vi den ene musikalske nytelsen etter den andre.  Første avdeling (den mørkere delen) ble avsluttet med Ole Paus sin vakre vise « Det begynner å bli et liv».

DSS Frank Ellefsen tok oss med på en tankevekkende reise om det å bry seg.  Forskjellen på det å bry seg om og det å bry seg med.  Om det nære og om det som handler om medmenneskelighet.  Om det å se det mennesket og å utgjøre en forskjell, være et medmenneske.

Andre avdeling beveger seg fra «Vitae Lux» av Frode Alnæs – i en bratsj og orgelversjon som ble utrolig mektig- til italienske svisker i riktig operettestemining.  Og det er liten tvil om hvor stemningen stiger mot lyset – da Bjøro Hildebrandt synger om MAMMA – slik bare en italiener kan.

Å spille «hambo om bakfoten» er en utfordring både rytmisk og teatralsk. Men Stoveland løftet oss alle til en jublende applaus med sin versjon, godt støttet av pianisten Skaaland.

Avslutningsvis var hele ensemblet med og spilte Chardaz av A.Monti.  Mektig, bevegende og sterkt.

Stående applaus til våre musikere, velfortjente blomster til musikere og en fantastisk kveld for både publikum og musikere.  Bidraget til jubileumsgaven er ikke klart, men et estimat ligger på ca. 25.000,-

Søstre fra loge nr 56 Camilla Collett står for kafe før konserten.  Det var stappfulle hus og kaffe og kaker fløy unna i rekordfart.  Årets kafe må ha satt rekord.  Dyktig gjennomført av søstre i Camilla Collett.  Inntekten derfra går til logens utadrettede virksomhet.