Av drp@daimon.no

Innseilingen til Kristiansand

Ved kai utenfor Kilden


Mottaksgjengen

S/S Sørlandets Shantykor


Ordfører Harald Furre i samtale med konferansier DSS Frank Ellefsen

Folksomt på brygga i kveld

Til feiende toner fra Møvig og Sjøstrand Skolekorps, la RS 169 Odd Fellow III til kai.  Ordfører Harald Furre gratulerte både Redningsselskapet og Odd Fellow med et fantastisk resultat og et fantastisk fartøy.  President Nicolai Jarlsby i Redningsselskapet takket Odd Fellow Ordenen for en fabelaktig innstas, fortalte om båten og utviklingen av redningsskøyter fra 128 år siden og fram til i dag.  Båten er helt i ypperste klasse av redningsfartøyer.  Operasjonsområdet for RS 169 Odd Fellow III skal være i Bodø.

Stor Herold Dag-Runar Pedersen minnet om Ordenens 200 års jubileum, om våre verdier og budord og sa at samarbeidet med Redningsselskapet går helt klart som hånd i hanske med hva vi står for og hva vi skal jobbe med.

Deretter var det åpen skøyte så alle som ville kunne komme om bord.  Skolemusikken spilte, det ble servert gratis kaffe, kaker og boller til alle.

Skoleskipet Sørlandets Shantykor inntok så scenen og ga oss noen muntre og noen litt mer triste sanger som hører sjøen og sjømannskapet til før RS v/Geir Bie takket for frammøte.

Båten er et imponerende teknisk vidunder.  RS Bendt Rasmussen, som er stasjonert i Kristiansand, ble liten ved siden av den nye båten i Ullsteinklassen. Selv om oppdragene ofte er de samme, gjør RS 169 Odd Fellow III at kystbefolkningen, fiskere og andre sjøfarere har en tryggere hverdag i Bodø framover.

Prosjektleder Henry Vetaas må ta med seg mange store takksigelser til sine folk. De har gjort en fantastisk jobb for å få arrangementet til å bli prikkfritt.  Stor takk til Redningsselskapets folk for utrettelig innsats både lokalt og nasjonalt.

Nå skal fartøyet hvile til 17de Mai hvor ferden går til Haugesund.