Ankomst hjemhavn


Bodø badet i sol og selv den lille nordavinden klarte ikke legge noen demper på arrangementet som begynte med flaggheising av Ordensflagget kl. 0800 på Ordenshuset

og for første gang i Bodø havn.

Folkehavet

Alle ble mottatt med korpsmusikk fra Saltvern Skolekorps

Til avslutning ble Barndomsminne fra Nordland vakkert fremført av Solist Karoline Åseng med Domorganist Gro Bergrabb som musiker

Bodø badet i sol og selv den lille nordavinden klarte ikke legge noen demper på arrangementet som begynte med flaggheising av Ordensflagget kl. 0800 på Ordenshuset og for første gang i Bodø havn.

Riggingen begynte kl. 1200 i havna. På Odd Fellow huset ble det dekt opp til mottagelser av inviterte gjester, søstre og brødre som begynte kl. 1300.

Våre DSS følte stolthet over sine fantastiske søstre og brødre i Distrikt 13. Salten som har stilt opp og laget en fantastisk mottakelse av RS Odd Fellow III i Bodø.

Fra kl. 1300 var det åpent hus på Odd Fellow huset. Alle ble mottatt med korpsmusikk fra Saltvern Skolekorps. Inne ble det servert gratis fiskesuppe og hjemmelaget kaker med kaffe til ca 130 gjester, søstre og brødre. Det var flere taler, orienteringer om Ordenen og om Redningsselskapet. DSS Rune Paul Berg og DSS Synnøve Oppegård hedret loge nr. 68 Landego med blomster og gode ord til OM Karl L. Helskog for deres innsats under Landssaken. Det ble også solgt lodd på bildet gitt av loge. 147 Elias Blix.
 

Det ble organisert felles transport med buss kl. 1600 til havna, slik at alle kunne være med og oppleve stemningen og få kjøpt seg noe godt fra grill teltet av både vafler, fiskeburgere, pølse med brød og forfriskninger. God stemning med over 1000 gjester, søstre, brødre, fra Salten Brann og fra Politiet.

Kl. 1730 går RS Klavenes Marine flere eldre tre båter ut fra Bodø Havn. Kystlaget og
MK Faxen samt Nordic Lady med flere gjester for å møte vår stolthet RS Odd Fellow III.

Kl. 1755 siger RS 169 Odd Fellow III inn forbi molen, vi ser bare toppen av en flaggpyntet skøyte. Samtidig kommer Seakingen fra 330 Skvadronen med lavtflyging over båten og hilser sin nye samarbeidspartner velkommen til Bodø. Vi får salutt fra Nyholmen Skandse, mens Bertnes Brass spiller korpsmusikk. Gjester, søstre og brødre står langs hele kaia og klapper takten til korpsmusikken. Endelig er hun i hjemme havnen.

Åpningstaler fra RS representant og logebror Arnt Åge Albertsen, Varaordfører Synne Bjørbæk og Ordfører i Træna Per Pedersen før skøyta åpner for besøk.

En meget god tale fra Deputert Stor Sire Geir Småvik før videre underholdning fra Bertnes Brass, Bodø Håndtverkersangforrening før scenen inntas av Solist Karoline Åseng med Domorganist Gro Bergrabb som musikker.

Stor Skattmester Vivi Skyrud Uhre takket fra Odd Fellow Ordenen.

Til avslutning ble Barndomsminne fra Nordland vakkert fremført av Solist Karoline Åseng med Domorganist Gro Bergrabb som musikker.

Et meget vellykket arrangement går mot slutten og klokken nærmer seg 2000.

Odd Fellow Ordenen har fått markert seg på meget flott og positiv måte. Det var bare gode ord å høre. Alle smilte og var fornøyd og gratulerte hverandre med dagen.

Det står respekt av hva alle logene i landet har gjort under denne Landssaken.