Odd Fellow III på visitas i Vågsfjorden perle, Harstad

På signingsferden nordover la RS169 Odd Fellow Ill til kai i Harstad fredag 24. mai klokka 18:00 til korpsmusikk og over 500 hadde møtt opp for å være med på denne feiringen. En av verdens mest moderne og best utstyrte SAR- farkost (Search And Rescue) skulle besiktiges av publikum.

Det gjør godt i ett Odd Fellow hjerte å se resultatet av en innsamlings­prosess over 4 år. Vi har finansiert rundt 65% av båtens kostnad, og fortsatt kommer det inn penger fra Odd Fellow i Norge. Mens vi ventet på at båten skulle komme inn Vågsfjorden spilte vår Odd Fellow trubadur Ronald Forså trekkspill og sang kjente og kjære låter. Mellom låtene var det humor og skjemt fra trubaduren.

Da båten la til til kai var det Kila musikkforening som stod for festmusikk til ære for den nye redningsbåten

Ved kai

Da båten la til til kai var det Kila musikkforening som stod for festmusikk til ære for den nye redningsbåten. Folkene som bor her nord setter virkelig pris på Redningsselskapet og mange har blitt reddet på mer eller mindre dramatisk vis av redningsbåtene opp gjennom tidene. Denne nye båten er raskere enn de gamle og er operativ med en besetning på 3 personer, noe som betyr at de kommer raskere til unnsetning enn tidligere.

Så var det tid for taler, vår ordfører Marianne Bremnes holdt en velkomsttale og ønsket båten lykke til på ferden i sine gjøremål og til sin hovedbase i Bodø, vel vitende om at denne båten kommer til å gjøre en forskjell for folk her nord. Deretter var det tid for tale fra Redningsselskapet som informerte de fremmøte hvor mye en slik båt betyr. Han ga publikum statistikk over hvor mange redningsoppdrag Odd Fellow I og Odd Fellow li hadde hatt, disse redningsbåtene var og er uunnværlige for oss som bor langs den lange kysten i landet vårt.

Storskattmester Vivi Skyrud Uhre holdt en meget god tale om Ordenen og vårt arbeid for å få realisert målet. Harstads eget logekor Hans Egede koret sang vakkert til det interesserte publikum. Køen for å komme ombord og å ta båten i nærmere øyesyn var lang, ca 15 personer fikk gå ombord pr. gang. Mens folket ventet på å gå ombord underholdt Ronald Forså med sitt trekkspill, han fikk god hjelp av sitt barnebarn Sondre til å synge blant annet kaptein Sabeltann.
Rebekkasøstrene stod for kaffe og noe å bite i, 2 store marsipankaker nydelig dekorert for anledning ble fortært på kort tid og dette skapte god stemning