Stor Sire Morten Buan åpner Jubileumslogen
Foto Arne Glomdal

Heftig og begeistret igjen!

Når alle Storembedsmenn samles, er det alltid god stemning. Men denne gangen var det absolutt noe ekstra.  Det var en elektrisitet i rommet som utstrålte glede, samhold, fellesskap. Endelig så vi hverandre igjen.

I anledning at Den Norske Storloge kunne feire 100 år i fjor (2020) ble jubileumsfeiring av kjente årsaker, flyttet til i år. En hyggelig «get to gether» i Stortingsgaten fredag kveld, manifisterte samholdet og fellesskapet. Gjensynsgleden er stor.

Lørdag kl 11 samles et 60-talls søstre og brødre ved graven til Stor Sire Samuel Johnson, vår første Stor Sire.  Stor Sire Morten Buan holdt en kort minnetale med hovedpunkter fra Sam Johnsons Ordensliv. Et imponerende livsverk.

Mange fulge så med ned til Frognerparken og Vigelandsanlegget. Et deilig høstvær over hovedstaden fristet med et lite besøk på kroen, og deretter tilbake til sentrum.

Festloge med et nytt jubileumsspill ble så arrangert på Grand Hotel. Et flott lokale og supert levert av aktører og ikke minst manusforfatter Kjell-Henrik Henrichs. 

Festmiddag som seg hør og bør i speilsalen, nydelig mat, flotte taler og hilsner fra Storlogen i Danmark  og fra Island.
En flott helg med rett overskrift: heftig og begeistret. Vår Orden lever med det for øye at livet ligger alltid foran oss.

 

Foto Dag-Runar Pedersen