Bror Terje Berge, Hanna Philippa Fadnes, Oda Førde Nå, Vinnaren Ylva Svåsand Førde og søster Anita Sæterdal

Foto: Randi Øyre Opedal

I år var det Odda som skulle gjennomføre konkurransen der oppgåva var å skrive et essay med utgangspunkt i et av FN`s bærekraftmål.

Søster Anita Sæterdal og Bror Terje Berge stilte villig opp, og dei har gjort ein kjempeflott jobb. Dei har lest mange stiler og intervjua elever. Til slutt var det 3 stk igjen.

Distrikt Stor Sire for Odd Fellow brødrene Tor Edvard Skeie kom fra Haugesund for være med på utdelinga og fortelje om Odd Fellow. Loge Margrethes DSS var dessverre forhindra frå å møte.

Elevane samlet seg på Odd Fellow huset og etter kåringa var det pizza og ein god prat. Vår lokalavis Hardanger Folkeblad var også til stede. Den heldige vinnaren var Ylva Svåsand Førde og dei to på andre plass var Hanna Philippa Fadnes og Oda Førde Nå. Ylva får ein 10 dagars tur via Island til New York og FN. De to andre fekk diplom og kr. 1000.-

Vi vil retta ein stor takk til søster Anita og bror Terje for ein veldig god jobb. Dei fekk også god hjelp av elevanes samfunnsfagslærar Hilde Gjester Hoel. Takk også til Loge Margrethes Storrep. Vigdis Kvandal som har organisert det heile og ordna med alt det praktiske.

Vi ønsker Ylva god tur til USA og Island og ser fram til å høyre om turen hennas.


Bror Terje Berge, Hanna Philippa Fadnes, Oda Førde Nå, Vinnaren Ylva Svåsand Førde og søster Anita Sæterdal Foto: Randi