Vel, ny er den kanskje ikke, for det er en 18 år gammel båt som har blitt strippet helt ned til skroget. Skroget er forlenget med 1 meter, og nye vannjetmotorer og topp teknisk utstyr er montert.

Det var en festdag på Skansen da gudmor, Wenche Amundsen, døpte båten. Eks OM Roar Bakkebø, som har god kontakt med både Redningsselskapet og ambulansetjenesten, hadde fått tips om dåpen tidlig og han hadde også fått tillatelse til at Odd Fellow Ordenen kunne få ha en liten stand med roll-ups og Oddbjørner for å markedsføre Ordenen.

Siden Ambulansetjenesten samarbeider med Redningsselskapet, stilte også bror Hans Kottum med en ambulanse som naturligvis ble dekorert med Oddbjørner.

Jon Rysst, president i Redningsselskapet, uttrykte i en prat med undertegnede at de satte enormt stor pris på de pengegaver de har fått fra Odd Fellow oppgjennom årene, helt siden Odd Fellow I ble bygget i 1973.

Nå kom våre stands litt i skyggen av hovedbegivenheten på Skansen , men noen glade barn fikk sin Oddbjørn, så kanskje ble noen frø sådd.

Til slike anledninger senere vil det kanskje være en ide at brødre som stiller med brosjyrer og bamser har en vest med tydelig OF-logo og passende tekst.

Bildene viser to av roll-upsene og bror Hans Kottum fra loge nr. 42 Humanitas ved ambulansen.

Harald Storli