Stortingsgata 28 er et verneverdig funkisbygg i hjertet av Oslo, tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe-Kaas-arkitekter. Det ligger sentralt plassert ved Nationaltheatret, et steinkast fra institusjoner som Slottet, Universitetet og Stortinget, og har i 90 år vært en synlig og sentral del av bybildet i Oslo.

Kulturhistorie
— Vi skal være et naturlig tilholdssted for våre forfattere og samarbeidspartnere, og en god arbeidsplass for ansatte. Men det er også et viktig mål å forsterke arbeidet med å skape litterære og kulturelle møteplasser, som vi har gjort med kafeen Elling og vår forlagsbokhandel Halvbroren, sier Cappelen Damm-sjef Sarah C. J. Willand om flyttingen.
Willand sier at publikum vil merke at Norges største forlag gjør en lenge diskutert flytting også til et kulturelt prosjekt.

Litterær storstue
— Det er flere gode grunner til at vi har besluttet å forlate Akersgata og flytte inn i dette historiske bygget. Det handler om økonomi, løsninger og fleksibilitet. Men mest av alt gleder vi oss til å etablere en litterær storstue midt i Oslo - et berikende tilskudd til bylivet i sentrum av hovedstaden, sier Willand.

På gateplan i Stortingsgata 28 skal folk i alle aldre kunne rusle rett inn på boklanseringer, litterære arrangementer for barn og voksne, eller bare for å møte venner.

Flytter i 2025
Selv om ambisjonene er store understreker Willand at selve prosjektet er økonomisk fornuftig.

— Alle store selskap som står foran valget om å oppgradere eksisterende hus eller flytte til noe som ivaretar fremtidens behov, vet at prosjektet uansett må styres godt. Dette bygget gir oss rett og slett bedre og flere muligheter, innenfor fornuftige rammer.

Bygget skal oppgraderes før Cappelen Damm flytter inn i 2025.