Fra ve.: Gaute Solberg, Robert Grønnslett, Odd Einum og Bård Morten Johansen

Estenstadhytta

Vår nåværende Overmester Olav Sæther fikk en ide på høsten 2019 om at det kunne være fint å få en ny og annen arena å treffe logens brødre. Han diskuterte dette med vår EksOM Kåre Robertsen og de ble raskt enige om å prøve ut ideen og bror Kåre ble «oppmann». Dette ble nevnt i logemøte, og via Facebook og sms ble dette gjort kjent.  Vår Herold Patrik Robertsson tar seg av dette nå.

Atkomst er fra parkeringsplass Bekken (120 moh.), og en grusvei slynger seg gjennom skogsområder oppover til hytta (315 moh). Tur/retur blir dette en distanse på 5 km.

Denne gåturen som gjennomføres hver onsdag kl. 17:30, stimulerer kropp og sinn på en god måte, og det er frisk luft og stillhet rundt oss. Gåturen preges av gode samtaler og en stor variasjon av temaer, både logerelatert og annet i samfunnet rundt oss. Er det en av oss som trenger en pause eller to på veien opp, så har vi alltid tid til det.
Siden oppstarten i 2019 har det blitt utallige turer til hytta, kun avbrutt av sommerferie tiden. Antallet deltakere varierer, gjerne fra 3-4 til 11-12 brødre. Det er noe variasjon av deltakere avhengig av andre ting som skjer. Påminnelse sendes ut på sms/Facebook på onsdager og vi begynner å gå presist kl. 17:30. Oppe på hytta er det noen som kjøper middag, andre en kopp kaffe og noe å bite i.

Informasjon fra Estenstadhytta sin hjemmeside:
Estenstadhytta er et knutepunkt i naturskjønne Estenstadmarka i Trondheim. Hytta blir flittig brukt av forskjellige grupper, mosjonister og aktive friluftsmennesker hele året, for de fleste turstiene og skiløypene passerer hytta. Hit kommer turgåere for en kaffe, fersk bakst eller en varm lunsj eller middag. Foruten turgåere tar hytta også imot grupper og foreninger som ønsker å nyte flott natur og god mat. Det kan være skoleklasser, barnehager, idrettslag, SFO, bedriftsidrett eller andre grupper. 
Estenstadhytta har 170 sitteplasser inne, fordelt på 4 rom, i tillegg til rundt ca 100 sitteplasser ute. Grusstier helt opp til hytta.

Vår vurdering av denne tradisjonen med gåturer, er at det styrker samholdet og kjennskapen til hverandre, skaper nye ideer som igjen kan komme logen til gode. I korona-tiden ble dette en kjærkommen anledning til å møte brødrene under trygge forhold med god avstand.

Gaute Solberg