Klikk for større bilde

Bakgrunnen for akkurat denne turen var at Rebekkalogene i Bergen gjennom 3 perioder ( 1961, 1990 og sist i 1996) fremførte spillet . Birgitta kommer, i Odd Fellow og Rebekkaloger og leir i Distrikt 3, samt i Rebekkalogen i Haugesund.(1996).
Siste gang spillet ble fremført var det eks. DSS Aase Karin Ellingsen som hadde ”regien”.

Søstrene i Bergen har flere ganger etterlyst muligheten til igjen å fremføre spillet, og historien om Den Hellige Birgitta har vært omtalt som en rød tråd i Rebekkalogene i distriktet.

Allerede tidlig i vinter begynte jeg da planleggingen av turen og kontaktet Kjell i Travel & Learn , som også arrangerte tur for oss i fjor høst og da til Eisenach og Wittenberg, en utrolig tur og historisk reise.

Men, vår reise denne sensommeren gikk , som nevnt, til Vadstena og gjennom ”Arns” rike og Birgittas fotspor. En like fantastisk opplevelse og tur som vi søstre i distrikt 3 så absolutt kan anbefale.

Vi opplever på våre turer å få en utrolig sammensveiset gjeng og et fantastisk samhold, og planleggingen av neste Rebekkatur er godt i gang og vår neste tur, våren 2013, vil gå til Italia og Den hellige Frans av Assisi (1182-1226) også denne gang i samarbeid og regi v/Travel %& Learn.

Klikk for større bilde
Glade søstre på Götakanal
Klikk for større bilde
Vadstena klosterhotell
Klikk for større bilde
Vadstena klosterkirke

Les mer om Rebekkalogenes tur til Vadstena.