Siste dag på Island startet med at vi satte oss på bussen og kjørte til UNU-GTP (United Nations Univerity Geothermal Training Program). Her fikk vi foredrag av geologen Maria om bærekraftig kraft. På Island vil dette si å bruke varmt vann fra jorda til å skape elektrisitet. Senere fikk vi foredrag av en mann om selve programmet. Det var interessant å høre om hvordan de gjør det og statistikk om Island. Energikildene deres har utviklet seg voldsomt de siste 100 årene. Det har gått fra nesten kun olje og kull til 90% varmtvann.

Etter en liten tur innom IKEA for å spise lunsj, gikk turen til Bessastaðir (den islanske presidentboligen) hvor vi møtte Guðni Th. Jóhannesson, som er president i Island. Vi var alle enige om at han var en hyggelig og jovial type. Vi fikk også omvisning i huset av livvakten hans.

Så var det hjem for å smøre niste til flyet, og så reise til flyplassen. Etter en lang flytur var vi endelig framme i New York. Vi møtte Ann som er guiden vår. Hun tok oss med til hotellet våret. Hotellet var veldig fint. Vi avsluttet en fantastisk dag med pizza/ pasta middag.

Greetings from Tuva, Peder and the Odd Fellow Youth tour!