Som en nordmann, ble jeg overasket over hvor vanlig denne dagen kjentes ut. Det var ingen nasjonalsang som spilte, ingen tog og folk gikk i hverdagslige klær.

Vi stakk opp til en båt og kjørte på East River. Vi fikk se New York og Brooklyn fra et helt nytt perspektiv. Vi fikk se byene på avstand. Når du er i byen føles det nesten ut som en veldig høy labyrint. Fra båten fikk vi et helt nytt perspektiv på byen. Vi fikk også sett Frihetsgudinnen.

Da vi kom inn på land traff vi på Ann (guiden vår), som var kledd i et amerikansk flagg. Ann tok oss med inn på en restaurant som hadde en fantastisk bufeet. Etter et godt måltid stakk vi opp til en diger skyskraper med 102 etasjer. Grunnen til at en kan bygge såpass høye skyskrapere er fordi at bakken i New York består av granitt. Etter en heistur på rundt 40-50 sekunder. På toppen så en ned på resten av skyskraperen. Flere av ungdommene stilte seg opp mot glasset og kikket ned. 

Etter dette skulle vi gå å se på to skyskrapere som ikke fantes lenger. Nemlig tvillingtårnene. De hadde laget to store fontener der tårnene hadde stått. Rundt fontenene var et gjerde med inngraverte navn, av de som døde den 9 November. Siden det var nasjonaldagen til USA hadde noen stukket masse amerikanske flagg oppi navnene.

Ellers tok Ann med oss på tur og viste oss blant annet en bygning, som minnet litt om en ful, en statue av en okse og en bro. Flere av oss var overlykkelige da vi fikk tatt metroen tilbake til hotellet. Vi hadde gått rundt hele dagen og alle virket slitne.

Etter en tur opp til hotellet gikk vi ut igjen til en meksikansk restaurant. Her fikk vi servert hjemmelagde nachochips og taco. Det var ikke før om kvelden Amerikanerene feiret nasjonaldagen med et spektakulært fyrverkeri, som må ha vart i minst en halvtime. Gatene var stappfulle av mennesker. Politi sto på hvert hjørne og passet på. Det tok ikke lenge før en tåke av rakket røyk omgav New York. Lukten av krutt rev i nesa, mens rakettene konstant eksploderte med høye smell, og spyttet ut farger. 

Amrikanerene synger ingen nasjonalsang, går ikke rundt i en nasjonaldrakt eller veiver med flagg i et tog fullt av sang, men er det en ting de kan så er det å sende opp fyrverkeri.