Den Stundesløse av Ludvig Holberg er en frodig og løssluppen forveksling- og karakterkomedie. Her møter vi Kristiansands noe loslitte og provinsielle barokkmiljø, først og fremst representert ved den geskjeftige og allestedsnærværende Vielgeschrey. Iført møllspist brokade og råtten pudderparykk, er han rastløs langt utover det normale. Han unner seg ingen pauser, og makter hverken å slappe av eller å nyte livet. Han mister oversikten over sine mange forvirrende forretninger og fryktelig viktige gjøremål. Den Stundesløse er en av Ludvig Holbergs absolutt morsomste komedier.

Hysterisk morsomt

-når Brit Elisabeth Haagensli, Rune Andersen og resten av ensemblet spiller komedien «Den Stundesløse»  av Ludvig Holberg.  Og mon ikke noen og enhver kan kjenne seg igjen i rollen Vielgeschrei – den stressede forretningsmannen som ikke har tid til noe verdens ting –ikke en gang sine forretninger.

Forestillingen var hysterisk morsom, med ellevilt skuespill på lokale dialekter og et forrykende tempo.  Latterkulene satt løst og forestillingen fikk stående  ovasjoner.

Vel innenfor dørene i Ordenshuset, ble vi møtt av liflige dufter fra kjøkkenet.  Middelhavsgryte laget på vil-lam fra Søgne-skjærgården og visstnok et lam fra Flekkerøya.  Det  krever nesten en bordbønn – men br UM ønsket på sedvanlig måte velkommen til bords.  Et nydelig måltid sammen med gode brødre og ledsagere – gjorde også denne kvelden minneverdig. 

Så må vi igjen berømme at det faktisk er noen som gidder.  Det å ta på seg oppgaven å gjennomføre et slikt arrangement til glede for så mange.  Og igjen er det br UM Frank Ellefsen og br CM Hjalmar Kåløy som trår til og lager i stand både teater,  råvarer og matlaging.  Disse guttene viser vilje og evne til å skape et fellesskap utover det som kan kreves.  Mange spontane takketaler rundt bordet – vel fortjent hvert eneste ord.

Og nå gleder vi oss bare til neste gang.