Søstre og brødre holdt stands over hele
landet i aksjonsuken. Her er bilde fra
Molde med Geir og Sigrun Talsethagen.
Her ser dere Kaja Orvik Sæterhaug som
gjerne vil gi penger til barn som ikke har
det så godt som barn i Norge.

I løpet av innsamlingsuken 13.-20. april solgte medlemmer av Odd Fellow Ordenen, Frivillige for SOS-barnebyer, folkehøgskoler og andre bidragsytere over hele landet solsikkefrøposer til inntekt for vår SOS-barneby i Ngabu. Engasjementet har vært stort, og Norge blir garantert gulere til sommeren hvis alle solsikkefrø som har blitt solgt, blir sådd!

Takket være Odd Fellow Ordenen har innsamlingsaksjonen Sammen for barn i Malawi blitt gjennomført i samtlige fylker med til sammen over 70 aksjonsbaser. Søstre og brødre over hele landet har bidratt med å organisere og gjennomføre aksjonen lokalt – flere steder i samarbeid med Frivillige for SOS-barnebyer. Det har også vært noen folkehøgskoler og solsikkebarnehager som har bidratt.

Stor giverglede
Salg av solsikkefrøposer ble valgt som aksjonsform siden solsikken er en fint symbol på at alle som har gitt et bidrag sår håp for barna i Ngabu. Alle pengene fra solsikkesalget går til etableringen av vår SOS-barneby i Ngabu, sør i Malawi.

Helge Sandberg fra Odd Fellow Ordenen i Fagernes er svært fornøyde med innsatsen til medlemmene på Fagernes, og responsen fra befolkningen: - Givergleden blant innbyggerne har vært stor, og vi har samlet inn nærmere 100 000 kroner til sårt trengende barn i Malawi.

Skapt til å hjelpe
Grethe Isdahl, Distrikts Stor Sire for Odd Fellow Ordenen i Hordaland og Sogn og Fjordane, har hatt hovedansvaret for organiseringen av innsamlingsaksjonen i Bergen. Hun var aldri i tvil om at hun ville gjøre en innsats for Sammen for barn i Malawi.

– Vi mennesker er skapt til å hjelpe hverandre, og Odd Fellow Ordenens budord oppfordrer oss hver dag til akkurat dette. Jeg pleier å si det med Phil Bosmans ord: Kjære medmenneske, jeg holder av deg.


Trondheim: Rigmor Hjelm Juberg og Ida
Marie Ulriksborg fra Frivillige for SOS
barnebyer sammen med SOS-bamsen

«Liten» innsats, stor betydning
Når Ida Marie Ulriksborg, assisterende fylkesleder for Frivillige for SOS-barnebyer i Sør-Trøndelag, blir spurt om hvorfor hun engasjerte seg for innsamlingsaksjonen, synes hun svaret er enkelt.

 – Jeg var med på aksjonen fordi min lille innsats noen timer,

 kan endre livet til et barn i Malawi. Det er godt å tenke på.

Opptellingen pågår fortsatt, og det endelige resultatet vil være klart i løpet av noen uker. Uansett sluttbeløp vil midlene bidra til en tryggere hverdag for svært mange barn i Ngabu, Malawi, takket være innsatsen til alle søstre og brødre som har vært med å organisere aksjonen og alle som har gitt et bidrag.

Imponert generalsekretær
Også generalsekretær Svein Grønnern ville være med ut for å så et håp, og sto på stand ved Nationaltheatret i Oslo sentrum.

 


Svein Grønnern, generalsekretær for SOS
barnebyer, sto på stand i Oslo

- Jeg er imponert over den innsatsen som har blitt lagt for aksjonen over hele landet, og takknemlig for alle som har bidratt til at innsamlingsaksjonen. Jeg er glad for at jeg selv fikk muligheten til å bidra, og det var svært hyggelig å stå på stand og snakke med folk om SOS-barnebyer og dette samarbeidsprosjektet. SOS-barnebyen i Ngabu vil gjøre hverdagen bedre og gi en trygg oppvekst og fremtidsmuligheter til tusenvis av sårbare barn og deres familier i Ngabu.

 

Familieprogrammet allerede i gang
Odd Fellow Ordenen har gjennom Landssaken allerede samlet inn midler som bidrar til at SOS-familieprogrammet i Ngabu er godt i gang. Allerede har 1000 sårbare barn i Ngabu fått mulighet til å gå på skole, familiene får helseoppfølging og foreldrene får støtte slik at de kan gi barna bedre omsorg.

Det er fortsatt mulighet til å gi et bidrag til innsamlingsaksjonen, se her! (koble til www.sos-barnebyer.no/barnimalawi)