Frank Ellefsen (t.h), kunne overrekke en
pengegave på 10.000 kroner til Ivar Kirkhus
(t.v) og Øystein Reinhardtse (midten).

Det sier Øystein Reinhardtsen og Ivar Kirkhus etter at Loge nr. 89 Skagerak kunne overrekke en gave til Kirkens Bymisjon på 10.000 kroner.

Av Ivar Eidsaa

Kirkens Bymisjon er at to prosjekter som Loge nr. 89 Skagerak støtter. Og at pengene kommer godt med, bekreftes av Reinhardtsen og Kirkhus.

Det er fra Bymisjonssenteret rett ved Fiskebrygga i Kristiansand som er utgangspunktet for det arbeidet som Kirkens Bymisjon driver.

- Her er alle velkomne til å stikke innom for litt mat, en prat, eller rett og slett for lese avisen og slappe av. Terskelen er lav. Her kan alle komme, også om man bare vil ha lunchen sin her. Her handler det om å ha tid til å snakke med gjestene, sier Reinhardtsen om senteret, som med sitt bryggekapell også er en åpen kulturarena for mange typer arrangementer.

Omfattende arbeid

Arbeidet er svært omfattende. Kirkens Bymisjon i Kristiansand har i samarbeid med Agder og Telemark bispedømme ansatt en fengselsprest som arbeider blant innsatte.

Kirkens Bymisjon driver også en av byens frivilligsentraler. Mer enn 150 frivillige medarbeidere er knyttet til dette arbeidet. Målet er at de frivillige skal følges opp på en god måte, gjennom kurs, veiledning og støtte.

ENTER er et ettervernstilbud for mennesker i rusrehabilitering. Målsettingen er å bidra til å øke den enkeltes evne til å stå i relasjoner, gjennom arbeidspraksis, fritidstilbud og individuell oppfølging.

Pedalen sykkelverksted er et sykkelverksted for byens befolkning. Kunstrommet er et verksted for mennesker som arbeider med form, farge og komposisjon. Bymisjonen leier også en hytte på Randøya, hvor man en dag i uken gjennom hele året tar med et arbeidslag for å jobbe og ha det hyggelig.

Kvinneverkstedet er en VTA-bedrift (varig tilrettelagt arbeid) for åtte rusmiddelavhengige kvinner. Målsettingen er gjennom fellesskap, arbeid og kunnskap å få økt selvrespekt. Kvinneverkstedet produserer såper, brosteinslys, kremer og sølvsmykker for salg.

- Vi leverer til butikker og tar i mot bestillinger på gavepakker til både privatpersoner og bedrifter, opplyser Ivar Kirkhus.

Natthjemmet

Før jul var aktiviteten svært stor for å sikre at de mange bedrifter, skoler og organisasjoner som hadde bestilt gaver til sine ansatte hos Kvinneverkstedet, fikk varene levert ferdig før høytiden.

Kirkens Bymisjon driver også Natthjemmet for Kristiansand kommune, og er et lavterskeltilbud, hvor man arbeider for å bedre livskvaliteten for mennesker som ikke har et hjem, eller som av andre årsaker ikke mestrer å bo i egen bolig.


Kvinneverkstedet produserer en rekke gaveartikler som virkelig går unna, blant annet egne brosteinslys.