BJØRN SANDNESS


bjorn.sandness@oblad.no


Rebekkalogen nr. 90 Hannah

I forbindelse med at logen feirer 25 år, ønsket de å bidra med 25.000 kroner til en organisasjon i lokalsamfunnet. Etter en intern avstemning, falt valget på Røde Kors i Oppegård. De har i lengre tid vært uten hjertestarter.
– Vi ble tatt helt på senga. Dette var vi ikke i nærheten av å håpe på. Det betyr utrolig mye for oss, sier glad  korpsleder, Andreas Helge Bøckmann.
En hjertestarter inngår i utrustingen for at et hjelpekorps skal kunne være 100 prosent operativt.
– Hjertestarter er med på å redde liv, så denne gaven er i høyeste grad med på å øke beredskapen vår. Alternativet hadde vært å måtte låne hjertestarter fra andre korps, noe som ikke hadde vært enkelt, med tanke på at de også kan ha sanitetsvakt som sammenfaller med vår, avslutter en fornøyd Bøckmann.
Rebekkalogen har samlet inn pengene fra egne medlemmer, over tid. Logen dekker hele Follo-området, og har medlemmer i alle aldre.
– Logen hjelper ikke bare til med selvutvikling, men driver også med humanitært arbeid. Det var derfor naturlig for oss og gi hjelpekorpset i Oppegård en hjelpende hånd. At de feirer 70 års jubileum i år passet ekstra godt i denne sammenheng, forteller Lisbeth Andersen som er overmester i logen.