Redningsselskapet var godt representert, med President
Nicolai Jarlsby i spissen

Redningsselskapet var godt representert, med President Nicolai Jarlsby i spissen,  regionleder Halvor Rismyr og Kari Skår Dahl som er førstestyrmann i Redningsselskapet.  I tillegg så hadde vi med Lars Fjellgård fra Loge nr 125 Ryvingen som i tillegg til å være prosjektansvarlig også er frivillig mannskap på Redningsskøyta i Mandal.

Jarlsby satte scenen ved å takke for at Redningsselskapet ble valgt som vår Landssak og at vi skal finansiere en ny redningsskøyte – Odd Fellow III.

Til stor entusiasme og tidvis positive overraskelser, presenterte han Redningsselskapets virksomhet.  Mange ble faktisk imponert over størrelsen på Redningsselskapets oppdragsmegde og ikke minst den store forskjellen Redningsselskapet utgjør langs norskekysten, på Femunden og i Mjøsa.


Regionleder Halvor Rismyr fortalte om aktivitetene på
Sørlandet og pekte på arrangementer der det er fullt mulig
for Odd Fellow å være med.

Førstestyrmann Kari Skår Dahl fortalte så om livet som
styrmann og redningsmann om bord i redningsskøytene

Regionleder Halvor Rismyr fortalte om aktivitetene på Sørlandet og pekte på arrangementer der det er fullt mulig for Odd Fellow å være med.   Han utfordret også på å lage arrangementer som en Odd Fellow Dag – på stasjonene til Redningsselskapet.

Førstestyrmann Kari Skår Dahl fortalte så om livet som styrmann og redningsmann om bord i redningsskøytene.  Hun hadde erfaring fra mange stasjoner og ga en herlig beskrivelse av livet om bord.   Hun presenterte seg selv og sin spennende bakgrunn – med bachelorgrad i både litteraturhistorie og i nautikk.    Kari S Dahl var også med på Kon tiki 2-ferden som skipper.

Etter presentasjonene fra Redningsselskapet, samlet deltakerne seg for en diskusjon om mulige aktiviteter.   Landssaken har 2 hovedmål:  Samle inn 25 millioner kroner og å synliggjøre Odd Fellow Ordenen for våre omgivelser.   Det er viktig å ha begge hovedmålene i synet under planlegginging.  Videre ble det understreket at fellesskapet i Ordenshuset også var en viktig målsetting,  at Rebekka-søstre og Odd Fellow brødre kunne jobbe sammen om et felles mål.

Prosjektet er lett å «selge inn».   Det er stor entusiasme og glede over å kunne jobbe sammen med Redningsselskapet.   Det er stor begeistring for det faktum at vi skal være med å sikre menneskeliv, verdier og miljø langs den norske kystlinjen.


​Lydhør forsamling

​Diskusjonen går