Tidlig i forberedelsene la logens komite frem et forslag om å selge et bilde for å skaffe mest mulig midler til landssaken.  Dette ble bifalt av logen.  Komiteen kontaktet en lokal kunstner – grafikeren Are Andreassen fra Fleinvær, like utenfor Bodø. Han sa ja til å bidra med et kunstverk og på den måten støtte aksjonen for en ny redningsskøyte.

Kunstneren laget et grafisk trykk av 250 eksemplarer som er nummerert og signert av ham og viser redningsskøyta ute på havet i uvær.  Størrelsen på selve motivet er 20,5 x 31 cm.  Prisen på bildet ferdig innrammet er kr. 2.800,-.


Bildet viser 3 av komiteens medlemmer og kunstneren (nr. 2 forfra) på landgangen til redningsskøyta Ruth Opsahl og mannskapet nede på kaia, som i dag er lokalisert her i Bodø. Denne skøyta skal etter planen erstattes av den nye redningsskøyta Odd Fellow III.  Komiteens leder Jann-Viggo Urud viser her frem bildet som nå er til salgs.

Vår loges komite består av br. Jann-Viggo Urud telefon 91602289, br. Reidar Granan telefon 90186465, br. Terje Nordheim telefon 91826813 og br. Ken Arve Monsvold telefon 94865104.

Er du interessert i å kjøpe bilder, så ta kontakt med en av komiteens medlemmer.  Vi blir svært takknemlig om denne informasjon gis videre til alle andre som kan være interessert i å kjøpe et flott bilde og på den måten å støtte en god sak.