Fra mørke til lys

Søndag 15 april ble dørene igjen slått opp i Søm kirke i Kristiansand.  Publikum strømmet til og koste seg med kaffe og kaker som loge nr. 56 Camilla Collett hadde rigget til i kafeen.  Og presis klokken nitten ble tonen satt da organist Reidar Skaaland stemte i Toccata Fuge i d-moll.  Det er liksom som stemningen setter seg i publikum – skuldrene faller litt ned og musikken tar all plass i rommet.

Overmester Wenche Hunsbedt Svindland ønsker velkommen til et nesten fullpakket kirkerom og tok oss med i musikkens vidunderlige muligheter til refleksjon.

Fiolinisten Ragnhild Ek Zeiler tar deretter over med Fanitullen av Johan Halvorsen op 21 og leverer en aldeles fremragende tolkning før hun glir rett inn i Åge Samuelsens «O Jesus du som fyller alt i alle».

Operatenoren Bjøro Hildebrandt leverer stemningsfulle stykker av Edv. Grieg  og det er som et teppe av velvære legger seg over forsamlingen når han synger Tonerna av C. Sjöberg.

Distrikts Stor Sire Dag Runar Pedersen tok forsamlingen med til Firenze i 1478 og et brev til Lorenzo de Medici  og deretter til poeten Ole Paus med diktet «Den velsignede» - som begge handler om kjærligheten som det største.

Våre musikalske venner var storveis opplagt under gårsdagens konsert og leverte den ene perlene etter den andre.   Og selv om vi har en tradisjon for å vente med applausen til avdelingene er over – brøt det ut spontan applaus da Reidar Skaaland spilte sin egen melodi – PUST.

Konserten spenner fra det mørke til det lyse -  fra Toccata til Ole Fritiof Rag og italienske svisker med innslag av røde lepper og alle italienske menns store heltinne –mamma.

Til avslutning framførte alle tre musikerne Nella Fantasia – et mektig musikkstykke som ble belønnet med stående applaus, blomster og stor takk til alle som gjorde konserten mulig. 

Hyggelig at vi i år også kunne ønske velkommen søstre og brødre fra Larvik, Arendal og Grimstad. Det setter vi utrolig stor pris på.

Overskuddet av denne konserten går i sin helhet til Landssaken og bygging av ny redningsskøyte «Odd Fellow III».   Det økonomiske resultatet er ikke klart, men med solid publikumstilslutning og godt salg i kafeen – håper vi på et godt resultat også i år.

Presis klokken nitten ble tonen satt da organist Reidar Skaaland stemte i Toccata Fuge i d-moll.

Fiolinisten Ragnhild Ek Zeiler tar deretter over med Fanitullen av Johan Halvorsen op 21 og leverer en aldeles fremragende tolkning før hun glir rett inn i Åge Samuelsens «O Jesus du som fyller alt i alle».

Operatenoren Bjøro Hildebrandt leverer stemningsfulle stykker av Edv. Grieg og det er som et teppe av velvære legger seg over forsamlingen når han synger Tonerna av C. Sjöberg