Vi har samlet lopper i flere uker til dette arrangementet, og fredag 13. april kunne vi begynne å kjøre loppene til logelokalet, der markedet skulle være. Søstrene stilte villige opp, noen med både mann og lastebil, for å hjelpe til med å få alt på plass. Selve loppemarkedet skulle egentlig bare foregå i Krystallsalen, men etter hvert som det ene billasset etter det andre ankom Logelokalene, så vi fort at også den tilstøtende salen måtte taes i bruk.

Begge rommene fyltes opp med alt man kan tenke seg av kopper og kar, lamper, bøker, duker, klær, vesker og sko. Flere store møbler, spisestuer, hvilestoler og kommoder. Ja, det var ingen grenser for hvor mye vi hadde fått inn av ting og tang.

Det er første gang loge nr. 6 St. Veronika har arrangert noe loppemarked, og vi ante ikke at det var vanlig å kanskje begrense inntaket bittelittegrann!


Dørene åpnes og kundene strømmer inn

Men etter hvert som timene gikk, og alle loppene var kommet innomhus, så fikk vi sortert varene i grupper og fikk litt mer orden på vareutvalget.

Lørdags morgen åpnet vi dørene klokka 11.00, og da var der allerede kø foran inngangsdøra. Kundene strømmet inn i lokalene, og i et par timer hersket der organisert kaos. Salget gikk strålende og den ene loppen etter den andre fant nye eiere.

I tillegg til loppemarkedet, hadde vi kafe’, der man kunne kjøpe seg kaffe og deilige, hjemmebakte kaker.  

Etter noen hektiske timer, kunne vi stenge dørene kl. 16.00. Mange slitne, men glade søstre, hadde hatt to travle dager med mye uvant arbeid.  Vi hadde samarbeidet og knyttet nye kontakter undervegs, og lært mye nytt om hverandre. Vi har også fått profilert Odd Fellow Logene godt, da mange som kom på loppemarkedet aldri hadde hverken hørt om Logene eller vært innom lokalene våre tidligere. Så kanskje kan vi få en ny søster eller to på neste venneaften, nettopp fordi vedkomne besøkte oss på loppemarkedet.

Søstrene er godt fornøyd med arrangementet, og håper at resultatet vil bli et solid beløp til Odd Fellow Ordenens landssak.


Varene begynner å komme inn

Ellinor Rosvoldaune, 92 år og
selger lopper for landssaken


Turid Huse og Karin Holen
styrer kafeen


Lokalet fylles opp

Humørspreder nr. 1: Inger
Anne Fladmark