Da regjeringen innførte tiltak mot smittefare, innførte portforbud fra kl 22:00 og stengte restauranter, barer, fabrikker, marked, osv. ble millioner av thaier arbeidsledige, uten penger. 

Regjeringens tiltakspakke rammet turiststedene hardt. Pattaya ligger øde, ingen trafikk og ingen som er ute og går, eller bader. Det man av og til kan se er lange køer med mennesker foran en og annen bar som deler ut gratis mat. Samme er situasjonen her i Jomtien, et steinkast fra Pattaya. 

I mars bestemte vi oss for å flytte inn i et etterlengtet klubblokale. Planen var å kunne tilby diverse møtefasiliteter fra 1.april men så kom lockdown og portforbud. De fleste reiste fra Thailand og planene måtte i første omgang legges på is.

April kom og nyttårsfeiringen Songkran ble avlyst, all omsetning og transport av alkohol ble forbudt. Ikke den største katastrofen for de fleste men nå begynte andre og alvorligere behov å melde seg. Thaier ble lovet penger av staten men kun 1 mill av 25 mill har mottatt den garanterte økonomiske støtten. Resultatet er millioner av sultne arbeidsledige barn og voksne. Mange har også blitt husløse som følge av dette.

Klubbens daværende styre besluttet å øke antall styremedlemmer og forsøke å få til en innsamling for matutdeling i Jomtien. 

Det nye styret i Odd Fellow Thailand består av HP Knut Holstrøm, Eks.OM Arvid Einebakken, UM Bente Dahlslett , Eks OM Dag Erik Dahlslett, Eks.OM Jørn Mood som leder. Bror Adv Olav Lægreid har tatt på seg oppgaven å sjekke våre bøker.

Vi satte i gang med en kronerulling som ble godkjent av Stor Sire.

Den første matutdelingen kunne iverksettes og tirsdag 14.april ble 150 matposer inkl vannflaske utdelt. Neste tirsdag ble det utdelt 300 matposer og 600 vannflasker, samme klarte vi siste tirsdagen i april.  Men køen var lang og behovet økte. Derfor tok vi kontakt med de norske restaurantene og barene for å få dem med på et tilsvarende tilbud. Dette ble godt mottatt og nå deles det ut matposer flere ganger daglig i området. Sjømannskirken deler ut matposer torsdager.  Men nå klarer ikke vi mer, kassa er tom.

Takket være Loge Norvegia, Leir Oslofjord, Elsa Børresen og 40 medlemmer, har vi nå delt ut 750 matposer og 1500 vannflasker. 

Oppussingen av klubblokalet starter opp når disse triste tider er over.

Huset  har en fin beliggenhet ved siden av flybussen på Jomtien. Der blir det møterom, soverom for besøkende og gratis tilgang på kontor med pc, printer, wifi  m.m

Tusen takk til alle som har bidratt og som bidrar. 

Bli gjerne medlem i Odd Fellow Thailand.

Med broderlig hilsen Jørn Mood.
For Odd Fellow Thailand
ofthailand@outlook.com