Besøket resulterte i at kunstneren donerte maleriet «Juleevangeliet» til en auksjon for Sammen for barn i Malawi, et samarbeidsprosjekt mellom Odd Fellow Ordenen og SOS-barnebyer. – Vi i Rebekka-loge nr. 120 Gaia håper inntektene fra salget vil være med på å gi mange sårbare barn i Malawi en bedre hverdag.


Maleriet «Juleevangeliet» av kunstner Stig Tobiassen. Foto: Arvid Flakstad

– Vi har i logen vår samlet inn penger til den nye SOS-barnebyen som skal bygges i Ngabu, sør i Malawi, sier Laila Strand Bugge. - Da vi besøkte Stig Tobiassens galleri i Svolvær i Lofoten og så det nydelige maleriet «Juleevangeliet» ble vi helt bergtatt. Maleriet var opprinnelig et bestillingsverk, men da det prosjektet ble lagt på is ble maleriet stående i Tobiassens galleri. Da Stig Tobiassen fortalte om «Juleevangeliet», fikk Laila en ide om at bilde kunne komme barna i Malawi til nytte.


Laila Strand Bugge, Stig Tobiassen og 
Astri Henriksen 

Laila tok en telefon til kunstneren Stig Tobiassen dagen etter besøket og snakket ivrig om hvordan Sammen for barn i Malawi vil sørge for et trygt hjem, godt helsetilbud og skolegang til tusenvis av barn i Malawi. Hun spurte så om Tobiassen kunne tenke seg å donere maleriet til inntekt for den nye barnebyen. Stig Tobiassen trengte ikke lang betenkningstid før han sa ja. Etter det har Laila med flere fra Rebekka-logen Gaia i Sandefjord jobbet iherdig for å få i stand en auksjon, og Laila håper mange interesserte kjøpere vil legge inn bud på maleriet

Pengene fra salget vil gå til etableringen av den nye SOS-barnebyen i Ngabu, som ligger i et av de verste distriktene når det gjelder fattigdom blant barn i Malawi. Odd Fellow Ordenen i Norge har allerede samlet inn 12 millioner kroner internt i organisasjonen.

Nå i april skal medlemmer av Odd Fellow Ordenen sammen med frivillige for SOS-barnebyer og andre bidragsytere ha innsamlingsaksjon med mål om å ferdigfinansiere barnebyen. På landsbasis foregår aksjonen fra 13.-20. april. Og den siste dagen i aksjonsuken vil Odd Fellow-huset i Sandefjord ha åpent hus. Adressen er Stockflethsgate 22, og Strand Bugge oppfordrer alle til å ta en tur innom. Det blir servering av hjemmelaget lunsj, lotterisalg og ikke minst mulighet til å beskue «Juleevangeliet».

– Vi håper mange har lyst til å komme for å se alle de vakre detaljene og de fantastiske fargene i «Juleevangeliet». Vi ønsker alle hjertelig velkommen til oss nå på lørdag 20. april, klokken 11-15. Vi håper på stor interesse og mange bud, sier Laila Strand Bugge begeistret.

Kunstner Stig Tobiassen åpnet Galleri Stig Tobiassen i Svolvær i 1994 med kun egne arbeider, og galleriet har åpent hele året. Maleriet «Juleevangeliet» kan sees nå på lørdag 20. april, klokken 11-15 i lokalene til Odd Fellow Ordenen i Stockflethsgate 22 i Sandefjord. For å se flere av hans arbeider, se www.svolvaer.net eller www.stig-tobiassen.com

 

Om den nye SOS-barnebyen i Ngabu, Malawi:

Ngabu ligger i Chikwawa-distriktet, sør i Malawi. Området er sterkt preget av fattigdom og utfordrende sosiale forhold. Den nye SOS-barnebyen i Ngabu vil bidra til:

  • Et trygt hjem for 150 barn i ett av 15 SOS-familiehus
  • Hjelp til tusenvis av barn i lokalsamfunnet gjen nom SOS-familieprogram, forebyggende prosjekt som styrker sårbare familier i lokalmiljøet slik at barn får en trygg oppvekst i egen familie
  • En ny SOS-barnehage for 90 barn
  • En ny SOS-grunnskole for 320 barn
  • Opprustning av lokal infrastruktur som lokalmiljøets skole og sykehus

 

For mer informasjon om auksjonen og maleriet kontakt:

Laila Strand Bugge

E-post: helsehus@online.no

Telefon: 911 91 900

Laila Strand Bugge er en engasjert kvinne fra Sandefjord som har et stort hjerte for barna i Malawi. Som medlem av Rebekka-logen Gaia er hun med på samarbeidsprosjektet Sammen for barn i Malawi, hvor Odd Fellow Ordenen samler inn penger til å bygge en ny barneby i det lille samfunnet Ngabu.